Door: Micheline van Hautem

Locatie: Kulturhus Oene, Dorpsstraat 14-16 8167 NL Oene

Koop tickets

Micheline Van Hautem en Brass, Shaffy programma

SHAFFY EN BRASS

Mmv MUZIEKVERENIGING  VRIENDSCHAP OENE

Na  het succes van Brel & Brass is Shaffy & Brass het nieuwe project van zangeres Micheline Van Hautem; de chansons van Ramses Shaffy, elke avond begeleid door een ander harmonie- of fanfare-orkest of brassband. In ons geval Orkest Vriendschap uit Oene.
Brel & Brass bleek een gouden formule en is inmiddels de grens van 75 (!) edities gepasseerd. Nu dus ruim baan voor de gloedvolle muziek van Ramses Shaffy in combinatie met het warme, maar vaak ook spetterende koper van het orkest. Alle arrangementen zijn nieuw en speciaal voor Shaffy & Brass geschreven door toparrangeurs.

Voor de pauze speelt het orkest een instrumentaal programma van 30 minuten. Na de pauze is het de beurt aan Micheline Van Hautem om de mooiste liederen van Ramses Shaffy ten gehore te brengen. Speciale gast tijdens Shaffy & Brass is wederom bastrombonist Jos Jansen.

 

Voorbereidingen van Vriendschap Oene in volle gang. Een verslagje van de "werkvloer" :
Zaterdag 27 augustus zal Muziekvereniging Vriendschap uit Oene deBelgische zangeres Micheline Van Hautem begeleiden tijdens het Shaffy & Brass concert.
Voor de fanfare een leuke en bijzondere uitdaging; we spelen immers niet dagelijks met een zangeres en ook het begeleiden van solisten vraagt om een speciale manier van repeteren.
Voorafgaand aan het programma van Ramses Shaffy krijgt de fanfare ook nog ruimte om enkele solo-stukken te spelen, waaronder een medley van de bekende musical Soldaat van Oranje.
Omdat het concert vlak na de vakantieperiode plaatsvindt is het belangrijk voor de muzikanten om in de tussenliggende weken actief te blijven. Zelfs in de vakantie wordt er dan ook in kleine groepjes doorgerepeteerd. We hopen dat Vriendschap een mooie bijdrage kan leveren aan het afwisselende concert.