Door: Ton Koopman

Locatie: Grote Kerk van Epe, Beekstraat 1, Epe

Koop tickets

Klassiek in de Kerk - Meere-orgelspecials Ton Koopman

Concert georganiseerd door Stichting tot Behoud van het Meere-orgel in samenwerking met CPE

In februari 2017 speelde Ton Koopman samen met zijn vrouw Tine Mathot  als clavecinisten in de serie Klassiek in de Kerk van CPE. Toen bleek al dat hij er ook wel voor voelde om als organist te spelen op het fameuze Meere-orgel. In het jubileumjaar 2020 (de orgelconcertserie bestond 25 jaar in 2020) zou hij een speciaal orgelconcert geven dat  ook werd opgenomen in de CPE serie Klassiek in de Kerk.

Helaas kon dit concert niet doorgaan in verband met de pandemie, maar wel worden verplaatst naar 2021, en uiteindelijk naar 2022..

Ton Koopman (1944) is een van de laatste grote oude-muziek-pioniers van het eerste uur. Tijdens zijn loopbaan als organist, klavecinist, dirigent en onderzoeker groeide Johann Sebastian Bach uit tot het epicentrum van zijn werk én leven. Maar hij gaf ook Bachs voorganger Dietrich Buxtehude zijn rechtmatige plek in de muziekgeschiedenis. Koopman blijft trouw aan de ideeën van de componist: Bach moet klinken als Bach, Buxtehude als Buxtehude.

Ton Koopman speelde in ‘s werelds meest prestigieuze concertzalen.  Als organist heeft hij op de belangrijkste historische instrumenten van Europa gespeeld.

Kaarten voor dit concert kunnen vanaf 5 september worden gereserveerd à € 10 via www.meereorgelepe.nl of nu via onze online mogelijkheid. Er zijn geen VVV kaarten te koop.