Door: cugnon consort

Locatie: Grote Kerk Epe

Koop tickets

Cugnon Project

Cugnon Project

Het Cugnon Project is een stichting met als doel jong muzikaal talent een podium te bieden te midden van professionele musici. Tegelijkertijd willen we onze liefde voor muziek delen met ons publiek door concerten en projecten te presenteren van hoog niveau.

De basis van de talentontwikkeling binnen het Cugnon Project ligt bij talent dat bezig is professioneel musicus te worden: studenten aan het conservatorium of recent afgestudeerde musici. Cugnon Project biedt ondersteuning door hen samen met gerenommeerde professionele musici kamermuziek te laten spelen.

Toen Carla  Leurs 5 jaar geleden voor het eerst met het Cugnon Project samenspeelde was er direct een bijzondere chemie. Sindsdien hebben ze vele projecten vormgegeven, van virtuoze vioolconcerten van Vivaldi en Mozart tot indrukwekkende kamermuziek van Beethoven en Bruckner.

Bij dit concert zijn de fantastische strijkkwintetten van Bruch, Haydn en Mendelssohn te horen. Zij zijn bekend door hun repertoire voor strijkkwartet, maar door de toevoeging van een extra altviool ontstaat een magische diepte, kenmerkend voor het strijkkwintet.

Cugnon Project met Carla Leurs

Programma:

Max Bruch:
Strijkkwintet in a, opus posthumus (1918) - Allegro - Allegro molto - Adagio non troppo - Allegro

Michael Haydn:
Strijkkwintet in Bes - Allegro con Garbo - Menuetto - Largo - Allegretto - Menuetto - Finale

Felix Mendelssohn:
Strijkkwintet in Bes op. 57 - Allegro vivace - Andante scherzando - Adagio e lento - Allegro molto vivace

Viool: Carla Leurs, Chris Duindam, altviool: Hannah Donohoe, Jeltje Quirijnen, cello: Oliver Parr

 Het strijkkwintet is als bezetting minder gebruikelijk dan het strijkkwartet. De toevoeging van een extra altviool aan het ensemble geeft een extra dimensie aan de klank, die vooral door romantische componisten werd gewaardeerd. Het zelden gespeelde strijkkwintet van Max Bruch is daar een mooi voorbeeld van. Maar ook componisten als Mozart en Haydn gebruikte af en toe dit genre. Cugnon Project speelt het verrassende kwintet van Michael Haydn, en sluit het concert af met het spetterende strijkkwintet van Felix Mendelssohn

‚Äč