Door: Rijkskwartet

Locatie: Aardbeientuin, Rozenkampweg 18 8167 LP Oene

Koop tickets

Gelderse Muziekzomer Rijkskwartet

Nationaal Jeugdorkest
Het Nationaal Jeugdorkest (NJO), opgericht in 1957, biedt al meer dan zestig jaar een podium aan jong toptalent tussen de 18 en 26 jaar. Bijvoorbeeld tijdens de NJO Muziekzomer, een zomers festival op de mooiste plekken van Gelderland, en tijdens de NJO Wintertournee, als een symfonieorkest van het NJO in januari de beste concertzalen van Nederland aandoet.

De Gelderse Muziekzomer is  onderdeel van Nationale Jeugdorkesten Nederland. Twee weken lang genieten van muziek gespeeld door de beste jonge talenten van de Nederlandse conservatoria. En dat dan op bijzondere locaties door de hele provincie Gelderland. Dát is de Muziekzomer Gelderland, ooit begonnen als het jaarlijkse zomerfestival van het Nationaal Jeugdorkest (NJO), in een notendop.

Een van die ensembles is het Rijkskwartet.
Het Rijks Kwartet is een strijkkwartet dat bestaat uit vier jonge musici die elkaar in 2019 leerden kennen tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Laura Soeters (viool), Nata Roinishvili (viool), Ana Maria Sousa Castro (altviool) en Nathalie Flintrop (cello) besloten de krachten te bundelen. Ze spelen met veel enthousiasme en bouwen aan een klassiek repertoire met muziek van o.a. W.A. Mozart, M. Ravel, F. Mendelssohn en A. Dvorák, terwijl ze gecoacht worden door docenten als Dmitri Ferschtman, Pieter Wispelwey, Francien Schatborn, Peter Brunt, Mick Stirling, Maria Milstein en Johannes Leertouwer. In december 2021 speelde het Rijks Kwartet zijn televisiedebuut op Podium Witteman. In juni 2022 gaan ze op tournee naar Portugal, waar ze concerten geven in Porto en Lissabon. En ze spelen in de Aardbeientjin in Oene...

programma

Concert deel I (Mendelssohn – Strijkkwartet in e + Webern – Langsamer Satz)

Concert deel II (Dvorak - -Strijkkwartet nr. 12 ‘American’)

 

www.rijkskwartet.nl