Door: matangi 2

Locatie: Kulturhus EGW

Koop tickets

2 Matangi & Carel Kraayenhof concert 20.45 UUR

Dit concert wordt 2x uitgevoerd: om 19,00 uur en om 20.45.

Op deze pagina kunt u kaarten voor het concert van 20.45 uur kopen.

Kaarten voor het concert van 19.00 uur koopt  u via deze link

 

Beethoven, de naam staat als een huis. Het is inmiddels meer dan een naam, het is een begrip. Beethoven staat voor fascinerende muziek die ons gemoed beroert, maar ook voor een houding, een benaderingswijze van kunst. Die moet onafhankelijk, vrijgevochten, onconventioneel, grensverleggend, visionair zijn.

Wat Beethoven was voor de klassieke muziek, is Astor Piazzolla voor de tango. Al op jonge leeftijd was hij succesvol als bandoneonist in beroemde tango orkesten, maar al snel stopte hij bijna helemaal met tango. Hij zocht iets anders, een ander doel. Hij bestudeerde klassieke componisten als Béla Bartók en Igor Stravinsky, hij studeerde orkestdirectie bij Hermann Scherchen en hij luisterde veel naar jazz. Zijn zoektocht naar een eigen stijl obsedeerde hem; hij verlangde naar iets anders, iets nieuws. Hij wilde de grenzen van de traditionele tango verleggen.

Op 16 december 2020 is het 250 jaar geleden dat Beethoven werd geboren. Dat willen de Matangi’s graag vieren, maar op een bijzondere wijze. Kort daarna zou op 11 maart 2021 Astor Piazzolla 100 jaar zijn geworden en de Matangi’s zien een muzikale uitdaging om deze twee grote iconen uit de muziekwereld met elkaar in verbinding te brengen. De eigen’wijze’schappen van Beethoven en Piazzolla zijn precies de reden waarom het Matangi Quartet zich zo verwant voelt met deze twee grootheden; de vier kwartetleden kleuren niet altijd binnen de muzikale lijntjes en laten zich niet temmen door muzikale regels en klassieke usances.

Samen met bandoneonist Carel Kraayenhof gaan ze op een muzikale ontdekkingsreis door de vooruitstrevende ritmes en harmonieën van Beethoven en de onconventionele tango composities van Astor Piazzolla met elkaar te verbinden in het programma ‘Beethoven vs. Piazzolla’.

Beethoven vs. Piazzolla

L. van Beethoven                            Strijkkwartet op.18/4 (Matangi)

A. Piazzolla                                     Tango Sensations 1,3,5 (Carel en Matangi)                                                

-pauze-

L. van Beethoven/A. Piazzolla        Cavatina/Oblivion (Carel en Matangi)

L. van Beethoven/A. Piazzolla        Presto (op.130)/Libertango (Carel en

Matangi)

A. Piazzolla                                     Milonga en Re (Carel en MP)

L. van Beethoven/A. Piazzolla        Grosse Fuge/Fuga y Misteria (Carel en

Matangi)

A. Piazzolla                                     Muerte del Angel (Carel en Matangi)