Door: lets make comedy

Locatie: Kulturhus EGW, Stationsstraat 25 , Epe

Let's Make Comedy

LET'S MAKE COME

Iedereen kent het Cameretten Festival en het Leids Cabaret Festival, maar nu is er ook Let’s Make Comedy. De Vereniging Gelderse Podia - waar CPE lid van is-  geeft met dit nieuwe festival nieuw talent de kans om vlieguren te maken. Na verschillende voorrondes, kwartfinales en twee uitverkochte halve finales in De Lindenberg te Nijmegen en in het Posttheater te Arnhem was op zaterdag 26 september 2020 de grote zinderende finale in het Posttheater. Master of Ceremony Howard Komproe onthaalde het publiek warm, Rami Nima beet de spits af en daarna volgde de andere finalisten José Schuringa, Tim Kroezen en Kim van den Heuvel.
Na maandenlange spanning mag Kim van den Heuvel zich de winnaar van de eerste editie van Let’s Make Comedy noemen. Het was een zware taak voor de jury; Wilko Terwijn, Gijsbert Hulsker en Joeri Tijdink. Juryvoorzitter Silvester Zwaneveld kende hem een bijzonder en lekkere gekte toe die heel erg aanstekelijk werkt. De energie spat er direct vanaf. De vier finalisten zijn te zien in de Finalistentour en spelen in de maanden oktober, november en december op de deelnemende Gelderse Podia. Kaarten bestellen kan via de websites van de verschillende theaters. Het volgende Let’s Make Comedy festival vindt plaats in 2022.
 
De finalisten:
Kim van den Heuvel, Belg en 2 jaar bezig met 'mijn comedy world tour door gans Nederland'.
José Schuringa deed mee aan alle grote cabaretfestivals, werd tweede op het Amsterdams Kleinkunstfestival en doet sinds 3 jaar aan standuppen. José speelt verder bij een jeugdtheatergezelschap, produceert, geeft les en verkoopt cowboylaarzen.
Rami Nima afgestudeerd rechtenstudent. Hij slaat je niet lam met zijn kennis, hij wil je niets wijs maken. Hij is er op uit om je te desoriënteren. Een mix van donkere en merkwaardige humor aan elkaar geregen met slimme punchlines en gebracht in een hilarisch droge toon.
Tim Kroezen is een beta-man in hard en nieren. Een optimist, een pessimist en stik jaloers op alphamannen.
 
Op de foto de finalisten, van linksboven met de klok mee:
Rami Nima - Kim van den Heuvel - Tim Kroezen - José Schuringa