Door: Jan Rot

Locatie: Kulturhus EGW Stationsstraat 25 Epe

Koop tickets

Theater Jan Rot O, ja!

Taalvirtuoos Jan Rot neemt zijn publiek in Kulturhus EGW in Epe  mee naar het einde van de vorige eeuw. Jaren ’90, dichtbij en toch alweer ver weg!

In zijn show “O, Ja!” waagt Jan Rot zich aan hits van Nirvana en U2 tot die draak uit Titanic, naast natuurlijk eigen muzikale hoogtepunten en vrolijke verhalen uit die tijd.
Tussendoor wordt ruim gestrooid met O ja! -momenten uit het collectief geheugen. Een heerlijke tijdreis, ook voor wie denkt: ‘Mmm, jaren ’90 heb ik niet veel mee.’ Laat dat maar aan Jan over, oftewel: ieder voor zich, Rot voor ons allen!

Frits Spits, de bekende presentator van het radio-taalprogramma De Taalstaat kroonde hem tot ‘Koning van de Hertaling’. Bijvoorbeeld voor de geweldige hertaling van de Mattheus Passion van Bach, maar ook voor die honderden prachtige liedjes die hij hertaalde.

Jan Rot begon als zanger en schrijver van Engelstalige liedjes in de jaren tachtig. In 1990 maakte hij als liedjesschrijver een ommezwaai door van het Engels over te stappen op de Nederlandse taal. Vanaf 2000 sloeg Rot opnieuw een andere weg in, eerst als vertaler en vertolker van wereldhits, maar later ook als hertaler van meesterwerken uit de klassieke muziek. Deze koerswijziging bracht hem uiteindelijk ook erkenning. Rot mocht een gouden plaat in ontvangst nemen.