Door: NAJWA

Locatie: De Aardbeientuin, Rozenkampweg 18 8167 LP Oene

Koop tickets

NAJWA

NAJWA betekent vrij vertaald uit het Arabisch ‘Recht uit het hart’. De naam verwijst naar de gepassioneerde harten van de zeven uitzonderlijke jonge musici van NAJWA.
Zij ontmoetten elkaar in 2016 tijdens een intensieve, meerdaagse masterclass van het NewLands Festival. De in Nederland wonende ud virtuoos en componist Nizar Rohana was destijds docent van deze masterclass. Na afloop besloten zij samen verder te gaan onder de naam NAJWA. Sindsdien waren zij te gast bij TivoliVredenburg (Utrecht), Splendor (Amsterdam) en bij het Grachtenfestival (Amsterdam) - vanwege het succes bij het eerste optreden bij het Grachtenfestival in 2018 staan zij ook dit jaar weer op het programma!

NAJWA bestaat uit een nieuwe generatie internationale musici, die allen hun eigen muziekcultuur in zich dragen. Drie van hen brengen de Arabische muziekcultuur mee, vier van hen de Westerse. Maar ook deze omschrijving is te beperkend omdat de ‚Westerse‘ musici van de groep individueel meerdere wereld culturen in zich dragen.

Hun repertoire is samengesteld uit eigen composities en arrangementen van bestaande stukken. De eigen composities zijn een intieme reflectie van hun individuele muziektaal.
Het zijn dan ook geen ‚fusion’ stukken waar muziekstijlen in elkaar versmelten - het zijn nieuwe klankwerelden die kunnen ontstaan ​​wanneer je je eigen muzikale cultuur en traditie opent naar iets heel anders dat je inspireert om op zoek te gaan naar het ongehoorde, je eigen geluid.

Het is een mooi uitgebalanceerde reis naar een nieuwe klankwereld die het publiek aangeboden wordt, met herkenbare en compleet nieuwe melodieën en ritmes.

In Epe bestaat NAJWA uit:
Jawa Manla (ud, zang),
Kim Jaeger (piano),
Rémy Dielemans (bass),
Nadia Marak (fluit),
Jacobus Thiele (percussie)