Door: Frommermann

Locatie: Kulturhus EGW Stationsstraat 25 Epe

Koop tickets

Frommermann, Magazijn Hollandia

 

ACTIE-ACTIE-ACTIE

Heet je Linda, Annabel, Suzanne/a of Rosanne?
Dan heb je geluk! https://youtu.be/R9Fy_KG7BCA
Koop een enttreebiljet en neem iemand mee voor de helft van de prijs!
Ga naar http://www.cultureelplatformepe.nl/reservation/action/Maghol  en voeg daar de actiecode IDmee in. Tot ziens bij Frommermann! (neem je wel een ID mee?)

 

Mooie recensies voor Frommermann in NRC en Volkskrant!!

'Vocaal ensemble Frommermann zingt op virtuoze wijze honderd jaar aan Nederlandse liederen' - De Volkskrant ***** (5 sterren)
https://www.volkskrant.nl/theater/vocaal-ensemble-frommermann-zingt-op-virtuoze-wijze-honderd-jaar-aan-nederlandse-liederen~a4592270/

'Snedig eerbetoon aan muzikaal Nederlandse erfgoed' - NRC **** (4 sterren)
 https://www.nrc.nl/nieuws/2018/04/12/snedig-eerbetoon-aan-nederlandse-muziekgeschiedenis-a1599173
 

Frommermann vraagt met de nieuwe voorstelling Magazijn Hollandia aandacht voor de Nederlandse muziek- en theaterarchieven die door bezuinigingen in hun voortbestaan worden bedreigd. De groep neemt het publiek mee naar een mythisch rijksarchief, Magazijn Hollandia, waar alle Nederlandse muziek ligt opgeslagen. Bezuinigingen eisen hun tol: de geldkraan is dicht, de deur is op slot, de bladmuziek kwijnt weg. Zeven vergeten medewerkers zijn achtergebleven in het kolossale, verlaten gebouw, omringd door alles wat ons land op muzikaal gebied heeft voortgebracht. Van Sweelinck tot Shaffy, van Bannink tot Borsato, van Valerius tot vandaag.

 Nog één keer willen de archiefmedewerkers hun landgenoten laten horen welke onnoemelijk grote schatten er liggen opgeslagen. Maat voor maat wroeten ze onvermoeibaar door de rijke vaderlandse muziekgeschiedenis. Het resultaat is verbluffend. De Gouden Eeuw wordt vertegenwoordigd door onder meer Sweelinck. Bob Zimmerman arrangeerde werk van Ramses Shaffy en Rutger de Bekker schreef een Hollandia Medley met zowel hoogte- als dieptepunten uit de Nederlandse popmuziek. Jan Rot hertaalde Irgendwo auf der Welt van de Comedian Harmonists en David Dramm schreef voor Magazijn Hollandia een nieuw meesterwerk op een tekst van Judith Herzberg.

Kaalslag
Instituten als de Muziekbibliotheek van de Omroep, Het Nederlands Muziek Instituut en het Nederlands Jazz Archief hebben ons en vele anderen in de loop der jaren voorzien van zeldzaam notenmateriaal en achtergrondinformatie. Zij vormen een onmisbare bron van informatie voor wetenschappers, historici, muzikanten, programmamakers, studenten en muziekliefhebbers.
De ongenadig harde bezuinigingen van de laatste jaren lijken de instituten fataal te worden. In een enkel geval wordt het muzikale erfgoed bij een gemeente ondergebracht, maar de meeste zijn geheel op zichzelf aangewezen en aan de goden overgeleverd. De mannen van Frommermann zijn er van overtuigd dat het tij gekeerd moet worden en willen daar met Magazijn Hollandia een bijdrage aan leveren.

Frommermann bestaat uit de zangers Jan-Willem Schaafsma, Erik Slik, Willem de Vries, Jan Willem Baljet en Martijn de Graaf Bierbrauwer, gitarist Paul van Utrecht en pianist David Bollen.
Regisseur van de voorstelling is David Prins.

 
 

Entree € 17,50, jeugd € 7,50