Door: Ton Koopman en Tini Mathot

Locatie: Grote Kerk van Epe

Koop tickets

Ton Koopman en Tini Mathot

Een concert met de wereldberoemde klavecinist Ton Koopman is een eye-opener, of beter gezegd een ear-opener.

Ton Koopman belichaamt de vreugde van het muziek maken. Hij geeft een nieuwe dimensie aan muziek uit de 16-18e eeuw).Hij speelt op de belangrijkste historische orgels van Europa en als klavecinist en dirigent van het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir is hij in alle belangrijke concertzalen en muziekfestivals ter wereld geweest. Zijn tomeloze en niet aflatende energie leiden tot een ongelooflijke drukke agenda over de gehele wereld. Op 19 november jl. ontving hij niet voor niets de Edison Klassiek Oeuvreprijs.
CPE voelt zich daarom ook zeer vereerd dat hij en zijn vrouw Tini Mathot bereid en in de gelegenheid zijn om op 8 februari a,s. op te treden in de Grote Kerk van Epe.
Ze zullen allebei op hun eigen klavecimbel spelen. Het programma is nog niet bekend, maar zal zeker werken van Bach en Buxtehude bevatten

Ton Koopman werd geboren in Zwolle en studeerde na een gymnasiumopleiding orgel, klavecimbel en muziekwetenschap in Amsterdam. Hij ontving voor orgel en klavecimbel twee maal een Prix d'Excellence.
Vanuit zijn fascinatie voor historische instrumenten en een filologische uitvoeringsstijl concentreerde Koopman zich tijdens zijn studies op Barokmuziek, met speciale aandacht voor J.S. Bach, en werd een leidende persoonlijkheid binnen de oude-muziek-beweging. 

In 1979 richtte Ton Koopman het Amsterdam Baroque Orchestra op, waaraan in 1992 het Amsterdam Baroque Choir werd toegevoegd. Als Amsterdam Baroque Orchestra & Choir verwierf het al snel wereldfaam als een leidend ensemble op het gebied van de authentieke uitvoeringspraktijk.

Tini Mathot werkt nauw samen met haar echtgenoot en vroegere docent Ton Koopman. Gezamenlijk treden ze op en brengen ze talrijke bekende én onbekende werken ten gehore. Samen waren Tini Mathot en Ton Koopman met kamermuziek projecten en concerten te gast in de grootste concertzalen van Europa, de Verenigde Staten en Japan; waaronder de Musikverein Wien, het Metropolitan Museum in New York, het Chatelet Theater in Parijs.

Ton Koopman is professor muziekwetenschap aan de Universiteit Leiden. Zijn uiteenlopende muzikale activiteiten als solist, begeleider, continuo speler en dirigent hebben geleid tot een zeer omvangrijke discografie.
Tini Mathot doceert klavecimbel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.