Door: De Bezetting Speelt

Locatie: Grote Kerk van Epe

Koop tickets

Klassiek in de Kerk: De Bezetting Speelt:

Van duo tot decet

De Bezetting Speelt: (DBS) is een tienkoppig kamermuziekensemble, speciaal voor kenners én nieuwkomers.
Met vijf strijkers en vijf blazers variëren ze optimaal in klank. Door de verschillende combinaties van instrumenten  halen ze telkens het maximale uit de bezetting.
Solo, duo, trio, kwartet, kwintet, sextet, septet, octet, nonet of decet…        Wat wordt 5+5 dit keer?

Programma: MADE IN ST. PETERSBURG

        REVERIE ORIENTALE (1886)
        ALEXANDER GLAZUNOV (1865-1936)
        Bezetting: klarinet, 2 violen, altviool en cello

        KWINTET (1924)
        SERGEY PROKOFJEV (1891-1953)
       
        Bezetting: viool, altviool, contrabas, hobo en klarinet

        SCHILDERIJENTENTOONSTELLING (1874)
        MODEST MOESSORGSKI (1839-1881)
        Arrangement van Alexander van Eerdewijk uit 2015
        Bezetting: strijkkwintet en blaaskwintet

Drie zeer beeldende werken van grote Russische componisten.
Rêverie Oriëntale is een eendelig werk waarin een dromerig beeld van ‘Het Oosten’ wordt geschetst, vanuit een Russisch-Europees perspectief.
Voor Prokofjev was Glazunov, directeur van zijn school, een ouderwetse componist. Hij schreef zijn extravagante kwintet voor een balletgezelschap en illustreert wilde taferelen met onder andere acrobatiek en beren.
In 2015 maakte de hoboïst van het ensemble een arrangement van de bekende pianocyclus Schilderijen van een tentoonstelling van Moessorgski, waarin het publiek een muzikale indruk krijgt van een wandeling langs een schilderijenexpositie.
 

‘De Bezetting Speelt’ (DBS) is opgericht in 2005 met als doel tien professionele musici, vijf strijkers en vijf blazers, bij elkaar te brengen voor het uitvoeren van werken uit de kamermuziekliteratuur op het hoogst mogelijk niveau.Er worden vier programma’s per jaar ontwikkeld, waardoor aan een uitgebreide repertoirelijst wordt gebouwd  voor een spannende, bruisende programmering..Hun idealisme is gestoeld op het plezier van het samenspel en het ontdekken en uitvoeren van niet-alledaagse muziek met verrassende combinaties van instrumenten en klanken. Hierdoor kunnen bestaande liefhebbers èn nieuw publiek de puurheid van de muziek ervaren.Alle musici zijn professioneel opgeleid aan conservatoria in binnen en buitenland. Naast het ensemble zijn de meesten ook werkzaam in vrijwel alle professionele orkesten in Nederland, waaronder het Rotterdams Philharmonisch, De Koninklijke Marinierskapel, het Radio Philharmonisch orkest en alle andere regionale orkesten.DBS is een mix van ervaren musici en jong afgestudeerden. Het streven is zich te blijven ontwikkelen door jonge musici aan te trekken en daarnaast ervaring te delen met jongere musici om hun een kans te geven te groeien in de kamermuziek.

5 strijkers

Viool – Caroline Wagner Website
Viool – Melanie Broers (aspirant lid)
Altviool – León van den Berg
Cello – Anne Meike Burgel (aspirant lid)
Contrabas – Nienke Kosters

5 blazers

Fluit – Imre Rolleman Website
Hobo – Alexander van Eerdewijk
Klarinet – Bas van der Sterren
Hoorn – Jenneke de Jonge
Fagot – Annet Karsten