Door: MAAS ensemble

Locatie: Kulturhus EGW Stationsstraat 25 Epe

Koop tickets

Concert Masterclass Apeldoorn 2017: MAAS ensemble

De keuze van de masters en repetitoren is bekend; Het MAAS ensemble komt in Epe spelen!

Het MAAS Ensemble is begin 2016 opgericht door klarinettiste Daphne Caffa, cellist Matthijs van Niekerk en pianist Dies van den Berg. De drie jonge musici kennen elkaar van hun gezamenlijke opleiding aan het Rotterdams conservatorium, waar zij elkaar vonden in de ambitie en passie voor het spelen van kamermuziek.

In hun repertoirekeuze werd al spoedig duidelijk dat juist de werken van minder bekende componisten een prioriteit zouden vormen voor het ensemble. Het in laatromantische stijl geschreven klarinettrio van Alexander von Zemlinksy is daar een voorbeeld van. Dit werk vormde de opmaat voor de intensieve muzikale samenwerking van het ensemble. Deze samenwerking heeft hen onder andere al in staat gesteld concerten te geven in de Doelen en voor Radio 4.

Naast concerten heeft het ensemble in het afgelopen jaar het repertoire opgebouwd met bekende werken, zoals Beethovens klarinettrio’s, en minder bekende, zoals Robert Muczynski’s Fantasy Trio en het klarinettrio van Vincent d’Indy.
De warme klank die ontstaat door het samenvoegen van de klarinet, cello en piano inspireert componisten tot het schrijven van prachtige muziek. Hoe de drie totaal verschillende instrumenten elkaar zo goed kunnen aanvullen, inspireert ook het ensemble. Op zoek naar uitdaging, proberen zij verder te kijken dan het gevestigde repertoire en laten zich verrassen door de minder bekende werken. 

Op 31 augustus spelen zij werken voor klarinet, cello en piano van  Beethoven, Bruch, D'Indy, Frühling,en Muczynsky.

 

Locatie: Kulturhus EGW , Stationsstraat 25 Epe
aanvang 20.00 uur, entree € 10, incl een consumptie
Kaartverkoop: www.cultureelplatformepe.nl of los via VVV -Epe en op de avond zelf bij de kassa