Door: Ensemble Vijf

Locatie: Grote Kerk Epe

Koop tickets

Ensemble Vijf!

Vijf bevlogen vrouwen, vijf unieke instrumenten, vijf muzikale harten: dat is VIJF!
 
Vijf jaar VIJF!
Het begon allemaal met de droom van hoboïste Anne-Marie van Mierlo: Een droom voor een nieuw, kleurrijk, uniek ensemble met de bijzondere samenstelling van fluit, viool, hobo, fagot en harp.
Inmiddels vijf jaar later zijn de musici nog even enthousiast en bevlogen, zijn er verschillende werken speciaal voor het ensemble geschreven, heeft VIJF! haar eerste album Saffier uitgebracht en is het ensemble een graag geziene gast bij diverse podia.

Vijf jaar VIJF! moet uiteraard gevierd worden! Speciaal voor dit jubileum nam VIJF! de maxi-single Take VIJF! op.

VIJF! speelt klassieke muziek op nét een andere wijze.
De gouden combinatie van harp, fluit, fagot, hobo en viool maakt VIJF! tot een uniek ensemble met een verrassend, afwisselend repertoire en een breed palet aan klankkleuren. En omdat de samenstelling zo bijzonder is maakt het ensemble vaak zelf de arrangementen.
Zo speelt VIJF! niet alleen kamermuziek maar brengt ze ook grotere orkestwerken waarbij uiteraard de muzikale strekking in zijn waarde wordt gelaten. Daarnaast maakt VIJF! ook regelmatig uitstapjes naar andere muzikale stijlen. Een ding staat daarbij steeds voorop: VIJF! speelt muziek die je raakt en waar je blij van wordt!

Op het programma in Epe:o.a.
* Peer Gynt Suite van Grieg
* Suite Bergamasque  van Debussy
* Notenkraker Suite van Tsjaikovsky

https://youtu.be/e1RuWN_fM9I