Door: Rangel Silaev

Locatie: Grote Kerk Epe

Koop tickets

Rangel Silaev muzikaal toptalent

Pianist/componist/ innovatieve muziekproducent Rangel Silaev(2000) is bekend van het tv-programma Podium Witteman.

In dit live programma  speelde Rangel in december 2019 een selectie uit de Symphonie Fantastique van de Franse componist Hector Berlioz.
https://www.npostart.nl/pauls-jonge-helden-rangel-silaev-met-henk-van-der-meulen/22-12-2019/POMS_NTR_15772903

Op het programma van 24 februari staan Schumann’s pianosonate in G moll op.22 en verschillende eigen composities. Hij zal zelf alle stukken toelichten.
Een van de eigen composities “De Kus” is gecomponeerd in opdracht van Classic Young Masters voor een kunstwerk van Jeroen Henneman “De Kus”.

Rangel behaalde in zijn nog korte carrière tal van prijzen, waaronder de eerste prijs op het Internationale Novak pianoconcours in Tsjechië, de eerste prijs op het Prinses Christina Concours en de Classic Young Masters Award. Ook kreeg hij de ‘Gouden Label’- aanmoedigingsprijs uitgereikt door Klassiek Centraal in België.

Hij geeft niet alleen (livestream) concerten o.a. in binnen- en buitenland maar componeert/produceert zelf muziek en geeft masterclass lessen voor jonge musici. En met het spelen van zijn eigen composities geeft Rangel een bijzondere concert met een persoonlijke noot. Door dit alles blijft hij zijn publiek, in wat voor gelegenheid dan ook, fascineren. Naast uitvoerend pianist is hij componist,  maar het live spelen voor publiek zal altijd een van zijn passies blijven. Hij heeft met verschillende (buitenlandse) orkesten vanaf zijn 9de eigen stukken en o.a. Mozart, Rachmaninov concerten, Rhapsody in Blue van Gershwin uitgevoerd.

NB: jonge pianoleerlingen kunnen gratis naar dit concert! Meld je bij je pianodocent of mail naar info@cultureelplatformepe.nl

Voor dit concert heeft de gemeente Epe een subsidie voor openbre activiteiten toegekend.